Blog Koffie… een donderbruin vermoeden…

Twee maanden terug besloot ik eens een maand geen koffie te drinken. Voor mij geen gemakkelijke opgave. Al eerder had ik pogingen gedaan, zonder resultaat.

Ik was nu gemotiveerder. Ik had besloten om een eigen werkruimte ruimte te gaan zoeken en het idee maakte me al blij. En omdat ik graag een detox maand wilde inlassen besloot ik te beginnen met de koffie.

De eerste 3 dagen ging het goed op wat nukkige buien na. Op de 4e dag kreeg ik pijn. In mijn rug, benen en hoofd. Ik deed wat yogahoudingen. Daarna voelde ik me wel beter alleen de pijn werd er niet minder om.

Ik had een ingeving. Ik dacht, ik neem een kop koffie…

Ik genoot van mijn bakkie en de pijn was na 15 minuten geheel weg, foetsie.

Toen dat tot me doordrong kwam het besef dat koffie emoties dempt. En niet zo weinig ook. Zou dat de reden zijn dat ik me na een kop koffie zo goed voelde?

De koffie heb ik die maand verder laten staan en ik heb  als eerste mijzelf vergeven dat ik ooit begonnen ben met koffiedrinken. Daarna verschillende meditaties gedaan om er achter te komen welke emoties ik niet wilde voelen..

2 maanden verder…

Nog steeds ben ik in voorbereiding op mijn detox-maand. Ik zit in mijn retox- periode waarin ik vlees, suiker, brood en koffie aan het minderen ben. Koffie, het bruine goedje waar je een adrenalineshot van krijgt en bitterzoet smaakt, voor mij het lastigste om te laten staan. Ik lijk er blij van te worden. Ik verheug me er zelfs op als ik s’ochtends op sta.

Ik besluit om weer stil te gaan zitten en probeer me voor te stellen hoe het ‘leven’ zonder koffie zou zijn. Met dat ik mijzelf de vraag stel komt langzaam het besef dat ik het antwoord eigenlijk niet wil horen….het is te erg…    

Wat wil ik niet horen?

Ik vind mijzelf zielig als ik geen koffie mag. ZIELIG …zo voelt het … ik moet er bijna van huilen…. verschrikkelijk….slachtofferschap in stand houden door het drinken van koffie….

De volgende stap is het stevig voorbereiden van mijn detox-maand. Kennis verzamelen, schema maken, dagindeling op papier zetten, boodschappen doen, de massages plannen en visualiseren hoe ik mijzelf voel na de detox-maand.

Wordt vervolgd…

Loes